Wat is de GEW?

Een verbinding leggen tussen ondernemende jonge studenten, onderwijs, overheid en ondernemers

In meer dan 140 landen staat de derde week van november in het teken van ondernemerschap. Deze week is wereldwijd bekend als de Global Entrepreneurship Week (GEW).

GEW Nederland wil jonge mensen stimuleren economisch zelfstandig te zijn, door te investeren in educatieve projecten en ondernemerschap. Dat is de missie, dat is waar de GEW landelijk voor staat. De snel veranderende samenleving en het dynamische bedrijfsleven vragen namelijk om een vernieuwd ondernemerschap waarvoor vaardigheden en eigenschappen nodig zijn die horen bij ‘ondernemendheid’: het vermogen om een idee om te zetten in een activiteit.

De Zwolse 8 onderwijsinstellingen vinden zich terug in het feit dat elke onderwijsinstelling ondernemend gedrag in het algemeen en ondernemerschap in het bijzonder moet stimuleren bij studenten en medewerkers. Samen met ondernemers en de overheid vormen zij een gouden driehoek die de GEW Regio Zwolle vormgeven.

Wie is hier de ondernemer, jij of ik?

Ben jij de (toekomstige) ondernemer met een passie om iets groots neer te zetten? Die een idee omzet naar een bedrijf? Onze economie versterkt, banen creëert en onze samenleving welvarender maakt?

Je krijgt een unieke kans om jouw (toekomstige) carrière als ondernemer een boost te geven. De GEW is een snelcursus in ondernemen. Binnen één week ben je kennis, ervaring en een netwerk rijker. Een investering die op zowel korte als lange termijn van pas komt!

Lees meer over de ervaringen van onze ambassadeurs als jonge ondernemers!